Chateau La Cendrillon - ØKOLOGISK - Corbieres, Frankrig

La Cendrillon Corbieres Rouge

La Cendrillon Corbieres Rouge

2011 La Cendrillon No 1

Geografi
Corbieres, Frankrig
Vinhus
Chateau La Cendrillon - ØKOLOGISK
Druer
Vintype
Rødvin
Volumen
0,75 liter
Antal
1 flaske(r)
Awards
90 point Robert Parker
Levering
2 dage
 
 
Pris
kr. 298.00 incl. moms.
 
 Vinen

Cendrillon betyder Askepot, og der er en god del eventyr og godt med prinsesseguf i denne mørke vin. For selvom den er tung, kompakt og har toner af både ristede kaffebønner, mørke blåbær og engelsk lakrids, så er den dybt inde i hjertet en meget feminin vin. Den fylder glasset med elegance og en oplevelse, der er både et forvandlet græskar og en tabt glassko værdig. Det var ikke tilfældigt, at Robert Joyeux i 2005 valgte at navngive genrejsningen af familiens domaine med det gamle eventyrnavn Askepot. De seneste år har været et rent eventyr for familien, og der er al muligt grund til, at denne mørke vin som husets topvin blot er navngivet med ejendommens navn: La Cendrillon. En vin der ved stalddøren i Corbieres koster knap 300 kroner.


Druer

60 procent Mouverdre og 40 procent Syrah. Druerne er håndplukkede, og stokkene vokser på terrasser over floden Orbieu. For at undgå pumpning flyttes druer og most udelukkende rundt ved hjælp af tyngdekraften, hvilket har krævet store investeringer i det moderne vineri. De to druesorter gærer og lagrer hver for sig, inden de stikkes sammen. Mourvédre i nye egefade på 600 liter og Syrah på mindre bordeaulaise fade på 225 liter.


Nydes til

Vinen til mørke kødretter og ikke mindst vildt. En kompakt vin der kræver modspil. Skal åbnes i god tid inden serveringen. Serveres i store glas. Holder 14 %. Kan drikkes nu men kan også gemmes i mere end 10 år.


Prøv vinen til denne opskrift

OKSESKANK

Flere Chateau La Cendrillon - ØKOLOGISK vine


Relaterede vine

2013 Jonty's Ducks - øko

Pris kr. 159,00 inkl. moms

Læs mere...
2011 Syrah Reserve - øko

Pris kr. 99,00 inkl. moms

Læs mere...

Nyhedsbrev