Domaine Usseglio Raymond ØKOLOGISK & BIODYNAMISK - Rhône, Frankrig

Ventoux, Stephane Usseglio - øko & Bio

Ventoux, Stephane Usseglio - øko & Bio

2016 Ventoux, Stephane Usseglio - ØKO & BIO

Geografi
Rhône, Frankrig
Vinhus
Domaine Usseglio Raymond ØKOLOGISK & BIODYNAMISK
Druer
Vintype
Rødvin
Volumen
0,00 liter
Antal
1 flaske(r)
Levering
2 dage
 
 
Pris
kr. 158.00 incl. moms.
 
 Vinen

Det skaldede bjerg, Mount Ventoux er en myte indenfor cykelsportens Tour de France. Et bjergterræn der stiller krav til rytterne. Det samme gør jordbunden til områdets vinproducenter, der til gengæld er glade for den bjergkæde, som cykelrytterne skal over. Den giver læ for den hårde Mistralvind, der hvert år blæser gennem det tørre og stenede terræn, som gennemskæres af floden Calavon. Siden 2011 har Stephane Usseglio prøvet kræfter med det krævende terræn, der siden Kristi fødsel har været anvendt som vindyrkningsområde, fordi det midt i al sin barskhed rummer et stort potentiale for den dygtige vinbonde.  En lille mark på fire hektar med 45 år gamle vinstokke er rammen for de tunge, frugtige og samtidig meget harmoniske vine, som Stephane producerer nogle få tusinde flasker af om året. Ventoux er naboapellation til Chateauneuf du Pape og hed indtil 2008 Côtes du Ventoux. Omkring 150 vinproducenter prøver kræfter med det krævende terræn.


Druer

Denne Ventoux rouge er lavet på 70% Grenache, 20% Syrah og 10% Carignan, alle dyrket både økologisk og biodynamisk, og med et udbytte på marken på kun 42 hektoliter pr. hektar. Som det er med alle Usseglios andre vine, så er den lavet med en ekstrem grundighed i marken og i kælderen. Det kommer til udtryk i vinens flotte balance, hvor der er harmoni mellem tyngde, syre, alkohol, sødme og saftig frugt. Vinen holder 15 % alkohol, men den høje alkohol er tæmmet og stikker på ingen måde ud. Helt igennem en flot vin.


Nydes til

Vinen har stor intensitet, tæt krop med fylde og tyngde, dybe noter af modne røde bær, lidt røg og lakrids, samt et dejligt og befriende bid af modne tanniner. Drik den uden akkompagnement eller kombiner den med enhver form for mørkt kød, tungt, fedt fjerkræ og grillede emner. En and vil til enhver tid glæde den, som drikker vinen.


Flere Domaine Usseglio Raymond ØKOLOGISK & BIODYNAMISK vine


Relaterede vine

2012 Briego Tiempo D.O.

Pris kr. 159,00 inkl. moms

Læs mere...

Nyhedsbrev