Chateau Gravelle - ØKOLOGISK - Valée de la Loire, Frankrig

2000 Quichotte, Muscadet Sevre & Maine

2000 Quichotte, Muscadet Sevre & Maine

2000 Don Quichotte, Chateau Gravelle, Muscadet Sevre & Maine, Sur Lie

Geografi
Valée de la Loire, Frankrig
Vinhus
Chateau Gravelle - ØKOLOGISK
Druer
Vintype
Hvidvin
Volumen
0,75 liter
Antal
1 flaske(r)
Awards
6 ud af 6 stjerner hos Winelab: Let og elegant duft af ristede hasselnødder, stødt æble, smør og grus. Stor, udviklet kompleksit... Storslået....At det er muligt at købe årgang 2000 til 200 kroner, gør det nærmest til et scoop.
Levering
2 dage
 
 
Pris
kr. 215.00 incl. moms.
 
 



Vinen

En vin med et kolossalt gemmepotentiale, der fik seks stjerner i Winelab.dk  Don Quichotte vinene fra 1970-erne drikkes stadig med stor nydelse, og for kendere af vinen er der stor sammenhæng mellem fylde og alder. Vinen hviler næsten halvandet år på sit gærdepot, inden den hældes på flaske, og det er med til at øge den silkebløde struktur. Mineraliteten og tonerne af citrus får vinen fra den helt særlige jordbund, som stokkene vokser i. De mindst 65 år gamle stokke har boret rødderne gennem et tyndt lerlag og langt ned i den underliggende vulkanske klippegrund, hvor stokkene henter sin næring. 

Ifølge Winelab er vinen: "Let og elegant med duft af ristede hasselnødder, stødt æble, smør og grus. Meget udviklet og med tydelig alder. Storslået og raffineret vin. At der er muligt at købe årgang 2000 til 200 kroner, gør det nærmest til et scoop".


Druer

100 procent Melon du Bourgogne der er kernen bag alle Muscadet-vine. Druerne hentes udelukkende fra marken Don Quichotto. Den grønne Melondrue blev importeret til Loire dalen, da hård frost i vinteren 1709 havde udryddet alle de lokale stokke. I dag har den fundet et langt mere majestætisk udtryk, end den kunne give i Bourgogne, hvor den i dag stort set ikke dyrkes. Kombinationen af vulkansk klippe, lerjord og sydvendte skråninger får den til at trives. Efter gæring får vinen lov til at modne 14 måneder på bundfaldet af døde gærceller, der frigiver de proteiner til vinen, der gør vinen rund, cremet, og langtidsholdbar.


Nydes til

Der en duft af fersken sammen med høj mineralitet, og som andre ældre vine af denne type, har den skiftet toner af frisk æble ud med en dyb duft og smag af abrikos og små strejf af honning. Yngre årgange - efter 2006 - er meget velegnede til alle former for skaldyrrejer og fisk, uanset om de kommer fra ferskvand eller fra havet. Denne vin er fra årgang 2000, og her begynder mineraliteten at slå helt igennem, nærmest som knust sten på flaske. Drik den til fiskeretter med kraftige legerede saucer og lagrede oste.


Flere Chateau Gravelle - ØKOLOGISK vine

Nyhedsbrev