Monteci - San Michele - Veneto, Italien

Amarone Andrea

Amarone Andrea

2009 Amarone Andrea

Geografi
Veneto, Italien
Vinhus
Monteci - San Michele
Druer
Rondinella, Molinara, Corvina
Vintype
Rødvin
Volumen
0,75 liter
Antal
1 flaske(r)
Levering
2 dage
 
 
Pris
kr. 279.00 incl. moms.
 
 Vinen

Andrea er en Amarone, der er designet direkte til det danske marked i et samarbejde mellem Cappa Vin og Montecis kvindelige ønolog, Elisabetta Righetti, der flere gange har været i Danmark for at fortælle om sit arbejde, og derfor har et godt kendskab til den danske vinsmag.

Det betyder ikke mindst at der er fundet en perfekt ligevægt i det balancepunkt, som altid er en Amarones omdrejningspunkt - hvor tør eller hvor sød skal den færdige vin være. Andrea er en rødvin med en stor krop, afrundede tanniner og en behagelig sødme, der først og fremmest kommer fra dens høje alkoholprocent på 16,5.

Der høsten kun 24hl pr. hektar og vinen ligger på 25hl træfade i minimum 28 måneder inden den hældes på flaske.


Druer

Hovedparten Corvina med bidrag af Molinara og Rondinella. Druerne er høstet i efteråret og lagt til tørre på måtter indtil februar-marts. Herefter er de presset, og den korpøse vin med den høje alkoholprocent har derefter modnet i et år på små træfade.


Nydes til

Vildt, en krydret peberbøf, den tunge julemad, eller en lagret tør ost. En vin af denne kaliber kræver modspil, hvis ikke den skal begrave retten, den serveres til. Men den kan også nydes helt for sig selv. Som en meditationsvin, læn dig tilbage og nyd vinen i store glas, og bemærk hvordan langene og dybderne åbner sig og folder sig ud, i takt med at vinen får luft. 


Prøv vinen til denne opskrift

OKSESKANK

Flere Monteci - San Michele vine


Relaterede vine

2010 Amarone Classico, Monteci

Pris kr. 319,00 inkl. moms

Læs mere...

Nyhedsbrev