Top 3 - Rødvin

#1.
2009 Amarone Andrea

Veneto, Italien

Læs mere...
#2.
2012 Ripasso Valpolicella Classico Superiore DOC

Veneto, Italien

Læs mere...
#3.
2011 La Cendrillon No 1

Corbieres, Frankrig

Læs mere...

Top 3 - Hvidvin

#1.
2014 Riesling Feinherb

Rheinhessen, Tyskland

Læs mere...
#2.
2010 Riesling Spätlese

Rheinhessen, Tyskland

Læs mere...
#3.
2000 Don Quichotte, Chateau Gravelle, Muscadet Sevre & Maine, Sur Lie

Valée de la Loire, Frankrig

Læs mere...

Monteci - San Michele - Veneto, Italien

Tenazio Ripasso

Tenazio Ripasso

2010 Tenazio Ripasso

Geografi
Veneto, Italien
Vinhus
Monteci - San Michele
Druer
Rondinella, Molinara, Corvina
Vintype
Rødvin
Volumen
0,75 liter
Antal
1 flaske(r)
Awards
6 stjerner i Finansbureauet 92 point i Vintop10 Fem stjerner i Ekstraabladet
Levering
2 dage
 
 
Pris
kr. 225.00 incl. moms.
 
 



Vinen

Tenazio er Montecis top-ripasso, der er gæret på kvas fra husets bedste Amarone, Costa della Corona, samt husets produktion af recioto, og ydermere er tilsat 'friske' tørrede druer. Det betyder, at der først fremstilles en Valpolicella Classico Superiore, som gemmes til foråret, hvor den gærer en gang til på det kvas, der er tilbage, når husets amaronevine er færdig med at hvile på skallerne.Deraf navnet Ripasso - at gøre det igen. 

Der produceres et meget begrænset antal flasker om af denne vin pr. årgang, kun ca. 2-3000 flasker.

Druer

Tenazio er lavet på 70 % Corvina, 20 % Rondinella og 10 % Molinara og har ligget 12måneder på nye træfade på 250 liter, herefter lagrer vinen i 28 måneder på 25 hl. franske egetræsfade, inden den tappes på flaske. Der høstes kun 42 hl pr. hektar,  Vinen er en magtdemostration ud i Ripasso, og holder hele 15% i alkohol. Den har er stor gemmepotentiale på 12-15 år fra høståret.


Nydes til

Vinens tyngde, struktur og høje alkohol, gør den velegnet til kraftige tunge retter. Gerne grillet oksekød, and eller gås, eller tunge simreretter som osso buco, braiseret lamme eller kalveskank, og meget gerne med kraftige saucer.


Prøv vinen til denne opskrift

OSSO BUCO MED TOMAT OG POLENTA

Flere Monteci - San Michele vine

Nyhedsbrev