Briego - Ribera del Duero, Spanien

Tiempo Crianza, Briego, Ribera del Duero

Tiempo Crianza, Briego, Ribera del Duero

2014 Tiempo, Briego, Crianza

Geografi
Ribera del Duero, Spanien
Vinhus
Briego
Druer
Tempranillo
Vintype
Rødvin
Volumen
0,75 liter
Antal
1 flaske(r)
Awards
5 stjerner i Vinavisen
Levering
2-3 uger
 
 
Pris
kr. 159.00 incl. moms.
 
 
Tilbudspris
kr. 99,00 incl. moms.
 
 Vinen

Om morgenen og formiddagen kan højsletten ved Fompedraza godt være hyldet i tåge og dis. Men længere oppe ad bjergsiden skinner solen, og her vokser de gamle stokke, som leverer druerne til Briegos Tiempo.

Akkurat som man kender det fra Argentina, Alto Adige og på vulkanen Etna, så giver det højtliggende voksested store udsving i dag- og nattemperaturer. En klimatisk påvirkning der har vist sig gavnlig, når det handler om produktion af kvalitetsvin. Tiempo hører til Briegos nye high range linje og er en god eksponent for den nye type vin i Ribera. På blot 10-15 år har området splintret Riojas monopol for bedre spanske rødvine.


Druer

Ren Tempranillo af den klonsort der i Ribera hedder Tinto Fino. Druerne håndplukkes og efter en lang maceration og gæring lagrer vinen på en blanding af franske og amerikanske Barriques i 14 måneder. Fuld malolaktisk gæring.


Nydes til

En korpøs vin hvor frugten nærmest bobler frem gennem den fine hinde af tanniner, der omgiver vinens indre. En ubetinget madvin der vokser i munden, hvor den efterlader spor af kirsebær, vanilje, lakrids og krydderier. Skal nydes af store kuppelformede glas. Holder 14 %.


Flere Briego vine

Nyhedsbrev