Top 3 - Rødvin

#1.
2014 Nero Cabernet Sauvignon

Puglia, Italien

Læs mere...
#2.
2009 Amarone Andrea

Veneto, Italien

Læs mere...
#3.
2012 Ripasso Valpolicella Classico Superiore DOC

Veneto, Italien

Læs mere...

Top 3 - Hvidvin

#1.
2016 Riesling Vom Kies Trocken, Forster - øko

Nahe, Tyskland

Læs mere...
#2.
2014 Riesling Feinherb

Rheinhessen, Tyskland

Læs mere...
#3.
2010 Riesling Spätlese

Rheinhessen, Tyskland

Læs mere...

Avondale - Øko - Paarl, Sydafrika

72931-amira_red_2010_sa_small.png

2010 Amira Red - ØKOLOGISK

Geografi
Paarl, Sydafrika
Vinhus
Avondale - Øko
Druer
Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon
Vintype
Rødvin
Volumen
0,75 liter
Antal
1 flaske(r)
Awards
Bedste julevin til under 250 kroner - vinder hos GASTROLAND
Levering
2 dage
 
 
Pris
kr. 119.00 incl. moms.
 
 
Tilbudspris
kr. 89,00 incl. moms.
 
 Vinen

En kompleks vin hvor smagsindtrykket fra det lange ophold i små egetønder er flettet sammen med frugten fra druerne. Stilen er sydfransk men med en sydafrikansk tvist, der kommer fra den særlige jordbund, som har givet Paarl Valley udenfor Cape Town sit ry på den internationale vinscene. Amira betyder sjæl eller ånd på Swazi, der er et af de 11 officielle sprog i Sydafrika. Ordet tager udgangspunkt i den afrikanske kultur, hvor menneskets hænder er udtryk for mødet mellem vores sjæl og krop. Gennem håndens arbejde spejler de to sig i hinanden. Og Amira er bogstaveligt et produkt af håndens arbejde fra druerne plukkes på marken til den hældes på flaske i kældrene under Avondales hvidkalkede bygninger.


Druer

Blandingen af Syrah, Cabernet Sauvignon og Merlot er med til at understrege det sydfranske indtryk. Der er udelukkende anvendt naturgær til fermenteringen, og svovlindholdet er reduceret til et minimum. Vinen har modnet knap halvandet år på små egefade der har været brugt en eller to gange tidligere.  Alle druer er økologisk dyrkede og håndplukkede fra stokke med en gennemsnitsalder på 20-25 år.


Nydes til

Det er vinen, man vil hente frem fra kælderen, når dagene er korte og maden kompakt og tung. Alderen har gjort vinen godt, og balancere den potente frugt, og de modne tanniner flot. En rødvin der kræver modspil og den er derfor særdeles velegnet til menuer med grillet kød og grillede grøntsager. Åben den gerne et par timer inden den nydes eller dekanter den. Vinen er ufiltreret og har derfor et naturligt deposit.


Prøv vinen til denne opskrift

AND I PANDEKAGER

Flere Avondale - Øko vine


Relaterede vine

Nyhedsbrev