Weingut Geil - Rheinhessen, Tyskland

Riesling Spätlese

Riesling Spätlese

2010 Riesling Spätlese

Geografi
Rheinhessen, Tyskland
Vinhus
Weingut Geil
Druer
Riesling
Vintype
Hvidvin
Volumen
0,75 liter
Antal
1 flaske(r)
Levering
2 dage
 
 
Pris
kr. 148.00 incl. moms.
 
 Vinen

Rieslings høje indhold af syre gør den særdeles velegnet til fremstilling af søde vine. Kombinationen af meget sukker og en god syre er nemlig præcis det, som skaber en god sød vin.

Spätlese betyder sen høst, og druerne til Weingut Geil’s spätlese er altid høstet mindst en uge efter, at plukkerne har taget de Riesling-druer, der skal bruges til den tørre udgave – Riesling Trocken. ”Det er hele tiden en vurdering, hvor længe vi skal lade druerne hænge. Om det regner eller solen bager. Vi skal også vurdere, om druerne har en kvalitet, så vi skal lade dem hænge til at lave beerenauslese eller eiswein. Det understreger det organiske i at lave vin. Ingen år ens” siger Thomas Geil. Seneste år med Riesling Spätlese hos Weingut Geil var 2008.


Druer

Særligt udvalgte Riesling-druer der har hængt længere end normalt og på den måde opbygget mere sukkerstof. Spätlese-druerne tages fra ejendommens ældste stokke, og i enkelte år kan en mindre procentdel af druerne være angrebet af Botrytis – ædel råddenskab. Det øger sukkerindholdet markant. Druerne håndplukkes og vinen gærer ved lave temperaturer for at få så megen aroma ud af skallerne som muligt. Stokkene, der har leveret druerne, vokser på Mettenheimer Michelsberg.


Nydes til

Det tyske alternativ til en let sauternes eller en italiensk Moscato d’Asti. Sødme og syre er bundet sammen i et smukt fællesskab. Nyd den uden tilbehør eller lad den ledsage frugt, bagværk eller stærke oste. Holder 11 % alkohol.


Prøv vinen til denne opskrift

TIRAMISU

Flere Weingut Geil vine


Relaterede vine

Moscato D´Asti Jolanda DOCG

Pris kr. 86,50 inkl. moms

Læs mere...

Nyhedsbrev