Top 3 - Rødvin

#1.
2009 Amarone Andrea

Veneto, Italien

Læs mere...
#2.
2012 Ripasso Valpolicella Classico Superiore DOC

Veneto, Italien

Læs mere...
#3.
2011 La Cendrillon No 1

Corbieres, Frankrig

Læs mere...

Top 3 - Hvidvin

#1.
2014 Riesling Feinherb

Rheinhessen, Tyskland

Læs mere...
#2.
2010 Riesling Spätlese

Rheinhessen, Tyskland

Læs mere...
#3.
2000 Don Quichotte, Chateau Gravelle, Muscadet Sevre & Maine, Sur Lie

Valée de la Loire, Frankrig

Læs mere...

Weingut Geil - Rheinhessen, Tyskland

Riesling Feinherb, Weingut Geil

Riesling Feinherb, Weingut Geil

2014 Riesling Feinherb

Geografi
Rheinhessen, Tyskland
Vinhus
Weingut Geil
Druer
Riesling
Vintype
Hvidvin
Volumen
0,75 liter
Antal
1 flaske(r)
Levering
2 dage
 
 
Pris
kr. 119.00 incl. moms.
 
 Vinen

Når man snakker Riesling handler det næsten altid om balancen mellem syren og tyngden fra restsukkeret. Om vinen skal defineres som en sød vin eller en tør vin. Feinherb er det moderne Tysklands svar på fortidens halvtørre vin, der nu har fået et langt højrere indhold af syre, så resultatet bliver en sprød vin, som det er tilfældet med denne Feinherb fra Weingut Geil. Feinherb er så ny en betegnelse, at den endnu ikke har fået faste rammer at operere indenfor, men for Thomas Geil er det målet at ramme en vin, der i struktur ligger mellem hans Mettenheimer Schlossberg Trocken og husets Spätlese. En vin hvor elegance og frugt er i centrum. Vinen produceres kun i et oplag på 6000 flasker hvert år.


Druer

Ren Riesling. Druerne er fuldmodne men med en højt indhold af syre der giver en frisk vin. Høstet i de tidlige morgentimer og bragt de få kilometre fra markerne til vineriet i lukkede beholdere, så Oxidering så vidt muligt undgåes. Fermenteret langsomt ved kølige temperaturer. Indholdet af restsukker ligger omkring de 18 gram pr. liter. Syreindholdet kun nogle få gram lavere.

Kombinationen sukker og syre er altid vigtig, men især vigtig, når man taler om en Feinherb. Sukkerindholdet skal være højt nok til at give vinen en charmerende, og imødekommende ?indgang?, men for alt i verden ikke være så højt at vinen bliver sød. Herefter tager syren over, og gør vinen sprød og rank, med sin citrus rensende effekt. Sådan er Geils Feinherb!


Nydes til

Vil passe perfekt til citrusmarinerede tigerrejer, fiskesuppe, dampede kammuslinger, ristet og dampet hvidfisk, eller prøv den godt afkølet en varm sommerdag på terrassen!


Prøv vinen til denne opskrift

FJORDREJER MED MANGOCHUTNEY OG SESAM

Flere Weingut Geil vine


Relaterede vine

2015 Riesling Cuvée Drei Exa

Pris kr. 159,00 inkl. moms

Læs mere...

Nyhedsbrev