Gratis fragt ved 1.000,-

Levering 1-3 hverdage

Bedre vin til bedre priser

Sikker betaling

VINKASSERNE I AUGUST

oprettet d.

VINKASSERNE I AUGUST

DANMARKS GRØNNE VINKLUB

 

 

Vores vinklubkasser er altid afstemt efter årstiden, så der er mulighed for at kombinere vinen med den mad, der laves i køkkenet.

 

 

TRE GRØNNE KASSER

Alle druerne i vores vine er enten økologiske, biodynamiske eller dyrket på jorde der er under konvertering fra konventionelt landbrug til bæredygtigt. Lavt svovlindhold og ingen pesticider! Til gengæld er kvaliteten høj. Bæredygtighed det er noget man smager.

Vi tilbyder en rød kasse med seks rødvine.

En blandet kasse med fire rødvine og to hvidvine. 

En luksuskasse der består af fire rødvine og to vine, som kan være både hvide eller mousserende.

 

 

HVAD MED PRISEN?

Prisen er 500,- kroner for Rød kasse og Blandet kasse. I Augustikassen  sparer du op til 216,- kroner for seks flasker! 

Luksuskassen koster 900,- kroner. I Julikassen sparer du 224,- kroner for seks flasker! 

 

 

HVAD MED TRANSPORT?

Kasserne sendes en gang om måneden. Fragten er 0,- kroner, hvis modtageradressen er en erhvervsadresse. Skal vinene sendes til privatadresse, er der et gebyr på 50, - kroner. Der er ingen binding på medlemsskabet, og man kan altid sætte forsendelserne på pause. Vinene er altid økologiske eller biodynamiske - eller under konvertering - og besparelsen i forhold til normalprisen er omkring 20-30 procent.

 

 

KAN JEG HOLDE PAUSE?

Du kan holde pause lige så meget, du vil. Kasserne sendes ud sidst på måneden, og månedens kasse lægges op først på måneden. Så hvis ikke du vil have månedens kasse, sender du bare en mail. Ingen gebyrer og ingen tvang. Husk at melde fra hvis du er på ferie, med mindre du gerne vil have vinen op i sommerhuset? Bare send os ferieadressen, så får vi kassen frem.

 

 

FÅR JEG ANDRE FORDELE?

Som vinklubmedlemsskab får du mulighed for at købe i vores webbutik med 15 procents rabat på hele sortimentet, og du får 15 procent, hvis du lejer vores hus i Toskana. Se mere om huset her: http://www.toscanaferiehus.dk

Hvis du vil være medlem af vinklubben og være sikker på at få seks bæredygtige vine hver måned, så send os en mail via kontakt/support og skriv dit navn, adresse og hvilken kasse, du gerne vil have. Så sender vi dig månedens kasse. http://www.cappa.dk/kontakt/

 

 

VINE TIL SOMMERBORDET

 

 

VIN FRA FIRE LANDE
Denne måned giver mulighed for at sammenligne europæiske vine fra hver sin klimadel af kontinentet. Fra det køligere Nahe i nærheden af Frankfurt til det solbeskinnede Corbieres for foden af Pyrenæerne og fra den spanske højslette og til de kuperede bjerge ved den italienske Adriaterhavskyst.  På tærsklen til efteråret nyder vi stadig sommeren. 
 
VALPOLICELLA CLASSICO fra MONTECI – Rød/blandet kasse.
De seneste år har Monteci sammen med en række andre lokale producenter hævet kvaliteten af den klassiske Valpolicella til et godt stykke over middel. Ikke mindst fordi Monteci marker ligger i den oprindelige valpolicella-zone fra før 1968, hvor der er mulighed for at fremstille tætte og frugtige vine. Navnet Valpolicella har området fået i romertiden med de latinske ord: valle-poli-cellae - dalen med de mange vinkældre. Grundstammen i enhver Valpolicella er Corvina druen, der her udgør 60 %. Resten er: Rondinella med 25 % og Molinara med 15 %. En frugtig vin med en tør eftersmag og en medium krop der egner sig godt til pastaretter, risotto og grillet fuglevildt. Prøv den også til ferskvandsfisk som karpe eller til et pølsebord og frisk oste. 
 
FITOU fra GRAND GUELHEIM – Rød/blandet kasse.
Da vinkassen leveres i slutningen af august tager vi hul på de lidt tungere vine til efteråret. Fitou fra sydfranske Grand Guelheim er en perfekt repræsentant for det hjørne af Frankrig, der folder sig ud fra Middelhavet og langs Pyrenæernes grænse til Spanien. Det er tunge, frugtfyldte druer, der hænger på stokkene i de områder. Fitou er en Cuveé – betyder blanding – af fire druesorter: Carignan, Grenache, Syrah og Mouvedre. Modnet på træfade og flere år på flaske, står den i dag dyb, rund og lige til at nyde til ovnretter med kød, ostebordet eller en traditionel coq au vin.
 
MARCHE SANGIOVESE fra MANNOCCHI – Rød kasse 
Produceret tæt på Adriaterhavet er denne vin en åbenlys konkurrent til toskanske Chianti. De økologiske druer til Mannocchi familiens rene Sangiovese vin er høstet på skråningerne i den bjergrige Sibillini nationalpark, hvor de nyder godt af den markante temperaturforskel på nat og dag. Resultatet er en vin med god tyngde og en lang eftersmag, en større fylde og mindre af den skarpe Sangiovese-syre, som kan præge mange af de toskanske vine i samme prisleje. Vinen er en IGP-vin. Vinen har en elegance kombineret med en god tyngde, der gør den egnet til let robuste retter. Prøv den både til den økologiske frikadelle eller et stykke stegt kød, gerne på grillen.
 
GRAVELLE MUSCADET 2015 fra CHATEAU GRAVELLE – Blandet kasse
Den er ung, den er tør, men den er samtidig frugtig, og så perler den en anelse på tungen. Gravelle Muscadet fra Loire har den balance, der gør den til det rigtige valg, når der kommer fisk og ikke mindst skaldyr på bordet. Den økologiske vin er produceret af mor og datter - Veronique og Aurore Chereau - og den har mineralske undertoner, der nedenunder det ungdommelige udtryk giver vinen en behagelig ro.  Kombinationen af det tørre og det frugtige med et let strejf af pomelo-citrus får den til at gå i symbiose med smagen af fisk. Perfekt til pil-selv-rejer med kryddermayo, dampede blåmuslinger eller smørstegt hvidfisk. Nyd den også som aperitif før middagen, hvor ikke mindst dens mange små perler virkelig kommer til sin ret.
 
PAFOJ fra CLAUDIO ICARDI – Luksuskasse
Sensazioni! skrev Luca Maroni i en af sine mange anmeldelser af Claudios hvide topvin Pafoj Bianco.
En vin der ifølge den italienske vinskribent giver nye og dybere oplevelser for hver gang man dufter til den eller smager på den. Samtidig en vin der laves i et begrænset oplag og kun i de år, hvor vejrliget har tilladt en perfekt modning af druerne. Pafoj er en ligelig fordeling af Chardonnay og Sauvignon Blanc. Den er ufiltreret, og druerne har efter en blød presning gennemgået gæring ved kontrolleret temperatur på 25 grader. En vin der nyder godt af Chardonnay-druens generøsitet og Sauvignon Blancs stramme syrestruktur. En kort periode i nye egefade har øget vinens kompleksitet - den smager og dufter af mange ting, som Luca Maroni udtrykker det. En vin der balancerer og bevæger sig mellem elementer af citrus og tropiske toner, der indeholder både blødhed, varme og frisk syre. Prøv den til dampet eller stegt hvidfisk eller kammuslinger med en Sauce Mousseline - på pisket æggeblomme, vineddike og fløde.
 
FRÜHBURGUNDER fra GEORG FORSTER
Der er vendt op og ned på tingene med denne vin. I sin genetik er en Frühburgunder en Pinot Noir. Kultdruen der har gjort Bourgogne verdensberømt. Men en særlig en af slagsen. I modsætning til franskmændene laver tyskerne vin i et køligere klima, og det har gennem årtier fået dem til at opdele sorten i Frühburgunder og Spätburgunder – en tidlig Pinot Noir og en sen Pinot Noir.  Og kolbøtten handler om, at tyskerne normalt bruger den tidligt modnende Pinot til at producere lettere vine med. Det er imidlertid ikke tilfældet med Georg Forsters Frühburgunder. Den er rank som en Pinot men samtidig kompakt og med dybde. Nyd vinen der fik Guldmedalje på den internationale Bioweinmesse 2018.
 
CALA 2 fra TINEDO – Luksuskasse
Der er køligt om natten i bakkerne ovenfor vineriet Tinedo. Vekselvirkningen mellem den spanske sol om dagen og den lave nattemperatur er en af opskrifterne på de fuldmodne og smagskoncentrerede druer, der bruges til fremstillingen af Tinedos topvin Cala 2. En økologisk vin skabt af vinnørderne i Álvarez-Arenas familien og grundlagt med det intense arbejde på højdedragene mellem Middelhavet og Toledo. Her er der både tobak, kirsebær og lakrids i smagen. Modner i 18 måneder på brugte 225 liters franske egefade. Trives formidabelt med et modspil fra tallerkenen. Gerne krydret og gerne grillet. Tanninerne er mange men fuldmodne. Duft af kostald og skøn eftersmag af lakrids. Nyd den af store glas og dekanter den gerne, inden du nyder den.
 
Vi håber, du nyder vinene i augustkassen. 
Venlig hilsen Cappa Vin


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

PRØV EN GRØN VINKLUB