Gratis fragt ved 1.500,-

Levering 1-3 hverdage

Bedre vin til bedre priser

Sikker betaling

SOMMEREN ER OVER OS - VINKLUBBEN I JULI

Oprettet d.

SOMMEREN ER OVER OS - VINKLUBBEN I JULI

Vores vinklubkasser er altid afstemt efter årstiden, så der er mulighed for at kombinere vinen med den mad, der laves i køkkenet. Vi tilbyder tre kasser. En rød kasse med seks rødvine, en blandet kasse med fire rødvine og to hvidvin og en luksuskasse der næsten altid består af fire rødvine og to vine, som kan være både hvide eller mousserende.

 

 

Prisen er 500,- kroner for rød kasse og blandet kasse. I Julikassen sparer du op til 94,- kroner for seks flasker! Det er knap 20 procent.

 

Luksuskassen koster 900,- kroner. I Julikassen sparer du 162,- kroner for seks flasker! Det er knap 20 procent.

 

 

Kasserne sendes en gang om måneden. Fragten er 0,- kroner, hvis modtageradressen er en erhvervsadresse. Skal vinene sendes til privatadresse, er der et gebyr på 50, - kroner. Der er ingen binding på medlemsskabet, og man kan altid sætte forsendelserne på pause. Vinene er næsten altid økologiske eller biodynamiske, og besparelsen i forhold til normalprisen er omkring 20 procent. Samtidig giver et vinklubmedlemsskab mulighed for at købe i vores webbutik med 15 procents rabat, og man får 15 procent ved leje af vores hus i Toskana. Se mere om huset her: http://www.toscanaferiehus.dk

 

 

Hvis du vil være medlem af vinklubben og være sikker på at få seks bæredygtige vine hver måned, så send os en mail via kontakt/support og skriv dit navn, adresse og hvilken kasse, du gerne vil have. Så sender vi dig månedens kasse. http://www.cappa.dk/kontakt/

 

VINENE I JULI

 

 

ROSSO PICENO – Poderi dei Colli, Italien - ØKO / rød kasse

Druerne til denne rødvin vokser i Adriaterhavets baghave, og den er rygraden i Mannocchi familiens produktion. Med sit runde gastronomiske håndtryk er den de lokale vindrikkeres foretrukne valg til de fleste retter. Det er Sangiovese og Montepulciano med en overvægt af den første. Den gærede most modner på stålfade og hældes på flasker tre måneder efter endt gæring. Vinen er et  sikkert kort til de fleste retter. Men prøv den come gl’italiani med Bistecca Fiorentina, saltimbocca med kalv og skinke eller pastaretter med masser af tomat og urter.


SHADIR – Todaro, Sicilien, Italien – ØKO / rød og blandet kasse

Nero d’Avola er Siciliens røde hjerte. Tung, mørk og krydret. De italienske vinanmeldere har beskrevet Shadir som et overflødighedshorn af skovens bær med en tydelig konstant tone af modne brombær. Vi føjer gerne et strejf af ribs og myrte til beskrivelsen. Shadir er en intens vin og en fornem repræsentant for den nye sicilianske vintradition. Lavet på ren Nero d’Avola. De økologiske druer er modnet i en halv kilometers højde hævet over det varme sicilianske lavland, hvor stokkene nyder godt af de store temperaturforskelle mellem dag og nat. En vekselvirkning der øger koncentrationen af smagsstoffer i druernes skind. Nyd den til mad der kræver modspil. Fra grillen, til den langtidsstuvede ragout, de krydrede grønsager eller vildt fra skoven. Prøv at servere den til en oksesteg med en bund af ristede kastagner eller kastagnemos. Brug gerne masser af sort peber. 


ATYPIQUE – Cendrillon, Frankrig - ØKO / rød og blandet kasse

Det er de dybe akkorder på klaveret, der spiller, når man hælder denne sydfranske Vin de Pays i glasset. Masser af frugt kombineret med bitterstoffer der bider dejligt i tungen og ganen. Det er en vin der sagtens kan nydes helt for sig selv, men som alligevel konstant efterlyser et madligt modspil. 40% Marselan 35% Merlot, 14 % Grenache 10% Syrah 1% Petit Verdot. Druerne er håndplukkede, og de gamle stokke vokser på terrasser over floden Orbieu. Druesorterne gærer hver for sig, inden de stikkes sammen. Atypique er en blødere vin, end man normalt forbinder med en Vin de Pays d'Oc ikke mindst på grund af den store procentdel af Merlot. Spænder derfor bredt i sin anvendelse fra den blandede lidt skarpe salat over det hvide fjerkræ til den stegte grillmad. 


MARCHE ROSATO – Poderi dei Colli, Italien - ØKO / blandet kasse

Hver eneste gang man nyder en god rosato, undrer man sig over, hvorfor så få procent af de vine, der konsumeres herhjemme er rosato'er - eller rosèvine, som er den betegnelse, de fleste kender dem under. Poderi dei Colii's Marche Rosato sætter netop den slags tanker i gang. For det er en uforskammet dejlig oplevelse at nyde den fyldige vin, der er præcis så meget sommer, som en rosato kan være. Ren økologisk Montepulciano. Druerne håndplukkes i midten af oktober fra stokke, der vokser på skråninger i Sibillini nationalparken. En bund af rabarber med et strejf af jordbær møder næsen. Den perfekte terrassevin, der i en spand af is hellere end gerne må tages med til frokostbordet og den varme aftengrill. 


VENTOUX – Stephane Usseglio, Frankrig - ØKO / luksuskasse

Det skaldede bjerg, Mount Ventoux er en myte indenfor cykelsportens Tour de France. Et bjergterræn der stiller krav til rytterne. Det samme gør jordbunden til områdets vinproducenter, der til gengæld er glade for den bjergkæde, som cykelrytterne skal over. Den giver læ for den hårde Mistralvind, der hvert år blæser gennem det tørre og stenede område, som gennemskæres af floden Calavon. Ventoux rouge lavet på 70% Grenache, 20% Syrah og 10% Carignan. Alle dyrket økologisk og med et udbytte på marken på kun 42 hektoliter pr. hektar. Vinen har stor intensitet, tæt krop med fylde og tyngde, dybe noter af modne røde bær, lidt røg og lakrids, samt et dejligt og befriende bid af modne tanniner. Drik den uden akkompagnement eller kombiner den med enhver form for mørkt kød, tungt fjerkræ og grillede emner. 


LA ROSAE – Raymond Usseglio, Frankrig - ØKO / luksuskasse

En kødfuld vin. Der er den samme dybde og intensitet i denne rosévin, som vi kender det fra Raymond Usseglio's prestigefyldte Chateauneuf du Pape vine. Det er en vin uden kompromis i alle aspekter af  vinificeringen. Fra de håndplukkede druer på marken til beslutningerne i kælderen. Vinen holder 13,5 procent, hvilket er højt for en rosè. Rosae betyder rose på latin, og vinen er opkaldt efter Stephane Usseglios datter.Grenache med mindre bidrag af økologisk og biodynamisk dyrkede Cinsault- og Syrahdruer. Macerationstiden er forholdsvis kort hvilket giver en lys rosé, men da alle druer, der anvendes til vinen, kommer fra marker med et lavt udbytte, er det samtidig en korpøs vin.Vinens fylde gør den velegnet til både hvidt kød, krydrede salater, grillede rejer og jomfruhummer grillet med smør og hvidløg, og klassiske piazzaer som Margarita og Funghi Porcini. Nydes afkølet ved 11-13 grader. 


CATARRATTO – Todaro, Sicilien - ØKO / luksuskasse
Højdemåleren siger 900 meter, når plukkerne hver september klipper druerne ned fra de meterhøje vinplanter. Hver enkelt klase lægges i små kasser, som transporteres den korte vej til vineriet. Beskyttede og ubeskadigede, så brødrene Giuseppe og Adriano kan begynde deres arbejde med at fremstille en af Siciliens bedste hvidvine. En økologisk bjergvin fra toppen af Sicilien. Todaros Catarratto er strågul, varm, korpøs, aromatisk og med en god syre. Intet under at den har begejstret de italienske vinskribenter. Ren Catarratto der stort set kun dyrkes på Sicilien. Med sin aromatiske duft af oregano og rosmarin er vinen formidabel til alle retter, der hylder krydderurterne. Nyd den til hvid fisk, krydrede retter med skaldyr, sommersalaten med frisk basilikum eller de mellemlagrede oste. 


Vi håber, du nyder vinene i Julikassen.

Med venlig hilsen

CAPPA VIN

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

PRØV EN GRØN VINKLUB