Gratis fragt ved 1.500,-

Levering 1-3 hverdage

Bedre vin til bedre priser

Sikker betaling

VIN FRA TO KONTINENTER - VINKLUBBEN I SEPTEMBER

Oprettet d.

VIN FRA TO KONTINENTER - VINKLUBBEN I SEPTEMBER

Vores vinklubkasser er altid afstemt efter årstiden, så der er mulighed for at kombinere vinen med den mad, der laves i køkkenet. Vi tilbyder tre kasser. En rød kasse med seks rødvine, en blandet kasse med fire rødvine og to hvidvin og en luksuskasse der næsten altid består af fire rødvine og to vine, som kan være både hvide eller mousserende.

 

 

Prisen er 500,- kroner for Rød kasse og Blandet kasse. I Septemberkassen sparer du op til 112,- kroner for seks flasker! 

 

Luksuskassen koster 900,- kroner. I Septemberkassen sparer du 212,- kroner for seks flasker! 

 

 

Kasserne sendes en gang om måneden. Fragten er 0,- kroner, hvis modtageradressen er en erhvervsadresse. Skal vinene sendes til privatadresse, er der et gebyr på 50, - kroner. Der er ingen binding på medlemsskabet, og man kan altid sætte forsendelserne på pause. Vinene er næsten altid økologiske eller biodynamiske, og besparelsen i forhold til normalprisen er omkring 20 procent. Samtidig giver et vinklubmedlemsskab mulighed for at købe i vores webbutik med 15 procents rabat, og man får 15 procent ved leje af vores hus i Toskana. Se mere om huset her: http://www.toscanaferiehus.dk

 

 

Hvis du vil være medlem af vinklubben og være sikker på at få seks bæredygtige vine hver måned, så send os en mail via kontakt/support og skriv dit navn, adresse og hvilken kasse, du gerne vil have. Så sender vi dig månedens kasse. http://www.cappa.dk/kontakt/

 

 

VINENE I SEPTEMBER

VIN FRA TO KONTINENTER

 

Denne måned bliver der mulighed for at sammenligne og nyde forskellene på europæisk og afrikansk vin. Mens Italien præsenterer sig med en række forskellige druesorter indeholder alle kasser den sydafrikanske nationaldrue –Pinotage. En krydsning mellem Pinot Noir og Cinsault. Vinene er afstemt efter sensommeren og det tidlige efterår. 

 

CASCINA D’OR MONFERRATO ROSSO fra CLAUDIO ICARDI – rød kasse.

En vin der på en og samme tid kan drikkes alene som et godt glas rødvin, men som også kan tilfredsstille den der vil nørde, gå på opdagelse og søge nye lag og indtryk. 60% Nebbiolo, 30% Cabernet Sauvignon og 10% Barbera og 18 måneder på nye franske barrique – 225 liters fade. Vinen har tydelige Nebbiolo-toner, tørhed, intensitet, cigarkasse og viol. Kombineret med saftig frugt og fadlagring giver det en vin med flere niveauer og dybder  og en elegant tæthed. Drik den gerne til et stykke rødt kød, også fra grill. Bemærk hvordan vinen ændrer sig og viser flere lag og dybder i takt med, at vinen får luft i glasset.

 

ROSSO SICILIA fra BARBANERA– Rød/Blandet kasse.

Man fornemmer krydderierne og den sicilianske sol i denne vin, hvor druen Nero d’Avola udgør rygraden. Den sorte fra byen Avola. Vinen har en stor frugtkrop og en tanninstruktur, der gør den velegnet til alt fra pasta til et stykke rødt oksekød. En vin der bør drikkes af store kuppel-formede glas, så den meget elegante kombination af garvesyre og vinens egen parfume kan nydes. Er drikkeklar nu men kan gemmes i fem-seks år efter høsten. 

 

PECORINO fra PODERI DEI COLLI – Blandet kasse.

Det er Pecorino-druens evne til at producere "grandi vini", der er med til at begrunde, at druen i begyndelsen af det nye årtusinde fik sit eget DOCG territorium i Le  Marche tæt ved Adriaterhavskysten. I dag er den på top-10 listen over grønne druer hos den italienske sommelierforening. Druerne håndplukkes i slutningen af september fra stokke, der vokser i 450 meters højde. Alle druer er økologisk dyrkede. Som sin søsterdrue Passerina bør den nydes til den mørke fisk, det hvide fjerkræ eller til en pastaret med svampe og grøntsager. Holder 12,5 procent.

 

PINOTAGE fra AVONDALE – Rød/blandet/luksuskasse

En af de mest vidunderlige ting ved Pinotage er, at den næsten altid gør tilværelsen lidt bedre, når den kombineres med mad. Prøv den en søndag morgen til bacon og scrambled eggs, eller lav eksperimentet med pandekager, mørk chokolade og et glas Pinotage. Pinotage, som er Sydafrikas nationaldrue, har næsten altid et strejf af chokolade over sig. Det gælder også Avondales biodynamiske Pinotage, der udgør en af grundstammerne i vingårdens vinproduktion.Druen er en krydsning mellem Pinot Noir og Cinsault. En drue skabt af Professor Abraham Perold i 1925, da han arbejdede på Cape Town University. Den giver en frugtig vin med en kølig tone, som man kender det fra Pinot Noir. Skal bruges til lette kødretter, sushi, retter med pasta, ostesødme og grillede grøntsager. Retter med karry trives godt med Pinotage, det samme gør en ratatouille. Kan også nydes afkølet. Prøv den ved 12 grader til eksempelvis østers.

 

AMARONE ANDREA fra MONTECI – Luksus kasse.

Andrea er en rødvin med en stor krop, afrundede tanniner og en behagelig sødme, der først og fremmest kommer fra dens høje alkoholprocent på 16,5.Der høstes kun 24 hl. druer pr. hektar, og vinen ligger på træfade, inden den hældes på flaske. Hovedparten af vinen består af Corvina med bidrag af Molinara og Rondinella. Druerne er høstet i efteråret og lagt til tørre på måtter indtil februar-marts. Når druerne er skrumpet til indtørrede rosiner, presses de, og de sparsomme dråber er intense og sukkerholdige. Efter gæring modner vinen 28 måneder på franske egefade. Nyd den til vildt, en krydret peberbøf, den tunge julemad eller en lagret tør ost. En vin af denne kaliber kræver modspil, hvis ikke den skal begrave retten, den serveres til. 

 

PECORINO ETHOS fra PODERI DEI COLLI – Luksus kasse.

Det er den genopdagede grønne Pecorino-drue, der er drivkraften i vinen Ethos. Druerne høstes fra gamle stokke, modnes i franske egefade og får en lang hvileperiode på gærdepotet, hvilket er med til at forme den stråfarvede vin.De økologiske druer håndhøstes i september fra marker i 500 meters højde. Produktionen er begrænset til blot 7000 flasker om året. Vinen har et gemmepotentiale på knap 10 år. Ethos møder smagsløgene med en blanding af mineralitet, toner af nybagt brød og gule blommer. En kompleksitet der er skabt af de mange måneder på gærdepotet. Vinen egner sig til det hvide kød, den milde ost og de fleste salater. Prøv den også til den fede fisk eller en antipasto toscano med dens blanding af charcuteri, bruschette og ost.

 

Vi håber du nyder vinene i septemberkassen. 

Venlig hilsen

Cappa Vin

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

PRØV EN GRØN VINKLUB