Gratis fragt ved 1.000,-

Levering 1-3 hverdage

Bedre vin til bedre priser

Sikker betaling

INGRIDS PASSION FOR HVIDE DRUER

Oprettet d.

 

 

HUN HAR HAREN SOM SYMBOL

 

Passion, følelser og beslutsomhed er det, der driver Ingrid Groiss. Når hun selv skal sige det. Som en af de nye kometer i den østrigske vinverden er hun en af årsagerne til den stigende internationale anerkendelse af det høje kvalitetsniveau hos de unge nye vinmagere i det nordøstligste af de østrigske vindistrikter - Weinviertel. Grüner Veltliner og Riesling er råmaterialet, og målet er smagen af terroir. Gerne med dybde og fedme blot det er rullet ind i mellemeuropæisk kølighed og elegance. 

 

Der er aldrig ført dagbog eller skrevet slægtshistorie for familien Groiss. Når folk spørger, hvornår det hele begyndte, er svaret, at nobody knows. Familien har altid lavet vin på markerne i Leiser Berge nord for Wien. Men generationernes spor er derude. De vinstokke, der har mere end 60 år gamle rødder, er plantet af Ingrids bedstefar. Hendes forældre har plantet de stokke, der i dag er 30-40 gamle, mens hun de seneste år har sat en række unge stokke i jorden. Ialt 18 hektar, der fordeler sig på fire lokaliteter i Haugsdorf, Fahndorf og Breitenwaida. Ingrid Groiss overtog vingården i 2010. I 2015 begyndte konverteringen til økologisk brug, og den første økologisk certificerede årgang er 2019. Årgangene 2016-18 er alle produceret efter de økologiske principper med brug af naturgødning, naturgær og ingen brug af pesticider. 

 

Som et symbol på familiens passion for bæredygtighed har de valgt haren som gårdens symbol. Når den hopper rundt i vinmarken, repræsenterer den for Ingrid den mangfoldighed i jorden, som er nødvendig, hvis vinstokkene skal trives. Og den minder hende om, at selvom hun har skøde på jorden, så er den samtidig et levested for en lang række organismer. 

 

Prøv hendes Grüner Veltliner Weinviertel 2018 139,-kr., der er præmieret af Wine Enthusiast med 92 point eller hendes Gemischter Satz 2018 til 149,- kr., der er en blanding af mere end 10 forskellige vinsorter.

 

 

PRØV EN GRØN VINKLUB