Gratis fragt ved 1.000,-

Levering 1-3 hverdage

Bedre vin til bedre priser

Sikker betaling

SKÅN HJERNEN OG DRIK ØKOLOGISK

Oprettet d.

 

PESTICIDERNE FUCKER MED DIN HJERNE

 

Pesticider er mistænkt for at være en af årsagerne til, at vi mennesker er holdt op med at blive klogere. Udviklingen af vores intelligens er stagneret, og ifølge forskerne er sprøjtegifte sammen med vores uddannelsessystem på listen over de mulige skurke. Det skriver Samvirke i sit seneste nummer.

 

Skal vi hjælpe hjernen, er det ifølge professor Philippe Grandjean en god tommelfingerregel at spise økologisk.

 

“Så udsætter du dig for langt færre skadelige stoffer,” siger Philippe Grandjean, der er professor i miljømedicin på Syddansk Universitet og Harvard University.

 

De meget få undersøgelser, der de seneste år er lavet om indholdet af sprøjtemidler i vin, har vist, at indholdet af pesticider i økologisk vin normalt er nul. En fransk undersøgelse af konventionel vin fra 2013 viste, at 9 ud af 10 vine indeholdt pesticidrester, og selvom vinproduktionen i Frankrig alene udgør 3 procent af den samlede landbrugsproduktion, så forbruger sektoren mere end halvdelen af de svampemidler, der sprøjtes ud på markerne.

 

De næste par uger tilbyder vi to biodynamiske vine fra Sydfrankrig, der er garanteret uden rester af sprøjtegifte og tillige har et lavt indhold af sulfitter. AMANDIERS 2016 Normalpris 108,- kr. Nu 89,- kr. Og LES CLAUX BLANC 2018. Normalpris 148,- kr. Nu 118,- kr. Begge fra det biodynamiske hus Raymond Usseglio i Chateauneuf du Pape.

 

For en god ordens skyld skal det tilføjes, at også alkohol er på forskernes liste over stoffer, der kan skade hjernen. Så drik med måde og drik grønne vine, så er belastningen mindst.

PRØV EN GRØN VINKLUB