Gratis fragt ved 1.000,-

Levering 1-3 hverdage

Bedre vin til bedre priser

Sikker betaling

KVINDELIG SOMMELIER SKAL PROMOVERE ØKOVINE

Oprettet d.

 

 

TABITA OG DE GRØNNE VINE

 

 

Du har sikkert mødt hende før. På Ti Trin Ned, på Kählers i Tivoli, Norsminde Kro eller Molskroen. De sidste ti år har Tabita Mortensen sat sit personlige aftryk som sommelier på en række af Danmarks bedre restauranter. Sat deres vinmenuer sammen, haft ansvaret for indholdet i vinkælderen og været spisestedernes ansigt udadtil.

 

Fremover står der Cappa Vin på hendes visitkort, og hun skal bruge sin store erfaring til at øge restaurationssektorens kendskab til økologisk og biodynamisk vin. Sammen med salgschef Sune Angel får hun ansvaret for salg til Horeca af de omkring 20 bæredygtige vinhuse, som Cappa Vin distribuerer på det danske marked.  

 

Tabita Mortensen blev optaget i Dansk Sommelierforening i 2011. Da havde hun allerede årene forinden vundet både det danske 2013 og det nordiske mesterskab 2014 som bedste tjener – og opnået en fjerdeplads 2015 ved den europæiske konkurrence. I dag fungerer hun som dommer ved de samme konkurrencer, ligesom hun i en periode sad i Sommelierforeningens bestyrelse og fungerede som censor ved Vinakademiets sommelieruddannelse.

 

I 2016 var hun initiativtager til stiftelsen af Tjenerforeningen Danmark, og i dag fungerer hun stadig som censor tre gange om året, når de nye tjenerelever skal vurderes.

 

Hun føler selv, at hun har en hel del tilfælles med Pippi Langstrømpe. Troen på egne evner og ikke være bange for at prøve noget nyt. Det er sikkert derfor, at hun i 2013 blev medlem af Børsens Vinpanel – som den første kvinde nogensinde.

Hun er også næsten ligeså stærk som Pippi. Med en erfaring som gymnastikleder i rygsækken besluttede hun i 2019 at tjekke, hvor langt kræfterne egentlig rakte. Det blev til en mesterskabstitel i det første danske stævne indenfor disciplinen Danish Strongwomen Competition.

 

Med Tabita som en del af vores grønne team går udbredelsen af økologisk og biodynamisk vin i Danmark en god fremtid i møde.

PRØV EN GRØN VINKLUB