๐—˜๐—ฟ ๐—ต๐—ฎ๐—ป ๐˜€๐—ฎ๐—บ๐˜ƒ๐—ถ๐˜๐˜๐—ถ๐—ด๐—ต๐—ฒ๐—ฑ๐˜€๐—ณ๐˜‚๐—น๐—ฑ ๐—ฒ๐—น๐—น๐—ฒ๐—ฟ ๐˜€๐—ป๐—ผ๐—ฏ? ๐Ÿคท๐Ÿผ ๐——๐—ฒฬ๐˜ ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜€๐—ฝรธ๐—ฟ๐—ด๐˜€๐—บ๐—ฎฬŠ๐—น๐—ฒ๐˜!

๐—˜๐—ฟ ๐—ต๐—ฎ๐—ป ๐˜€๐—ฎ๐—บ๐˜ƒ๐—ถ๐˜๐˜๐—ถ๐—ด๐—ต๐—ฒ๐—ฑ๐˜€๐—ณ๐˜‚๐—น๐—ฑ ๐—ฒ๐—น๐—น๐—ฒ๐—ฟ ๐˜€๐—ป๐—ผ๐—ฏ? ๐Ÿคท๐Ÿผ ๐——๐—ฒฬ๐˜ ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜€๐—ฝรธ๐—ฟ๐—ด๐˜€๐—บ๐—ฎฬŠ๐—น๐—ฒ๐˜!

17, Nov 2023
Vi skal ned i Alsaces vugge til den ๐—ถ๐—ฑ๐˜†๐—น๐—น๐—ถ๐˜€๐—ธ๐—ฒ og ๐—ฏ๐—ถ๐—น๐—น๐—ฒ๐—ฑ๐˜€๐—ธรธ๐—ป๐—ป๐—ฒ lille by ๐—˜๐—ด๐˜‚๐—ถ๐˜€๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—บ, lige pรฅ kanten af bjergkรฆden Vogeserne. Lige der ved den gamle skole, hvor vejen slรฅr ud ad byen og begynder sin umiddelbare ๐—ผ๐—ฝ๐˜€๐˜๐—ถ๐—ด๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ฎ๐—ณ ๐—ฏ๐—ท๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ฒ๐˜, lige der ligger den 413 รฅr gamle vinproducent Paul Ginglinger.ย 
(Bรฆr over med mig for alle mine mellemregninger๐Ÿ˜ƒ)
Da ๐—š๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ ๐—–๐—ฟ๐˜‚ blev indfรธrt i 1970โ€™erne, skulle der trรฆkkes nogle streger for, hvilke marker og parceller som var af den ypperste kvalitet og havde det ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฑ๐˜€๐˜๐—ฒ ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฟ๐—ผ๐—ถ๐—ฟ for at kunne iklรฆde sig stemplet Grand Cru og dermed opnรฅ en hรธjere pris.
ย 
Her havde nogle af de store og indflydelsesrige producenter styrken, viljen og evnen til at fรฅ โ€™stregerneโ€™ trukket og strukket mere, end hvad kan retfรฆrdiggรธres i ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฟ๐—ผ๐—ถ๐—ฟ๐—ฒ๐˜๐˜€ ๐—ธ๐˜ƒ๐—ฎ๐—น๐—ถ๐˜๐—ฒ๐˜ - i forhold til Michel Ginglingers holdning til ๐—ธ๐˜ƒ๐—ฎ๐—น๐—ถ๐˜๐—ฒ๐˜.
ย 
I dag har Paul Ginglinger flere besiddelser pรฅ ๐—š๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ ๐—–๐—ฟ๐˜‚-๐—บ๐—ฎ๐—ฟ๐—ธ๐—ฒ๐—ป ๐—˜๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ด (ege-bjerget). Nogle ligger pรฅ den del af marken, som efter Ginglingers (og min) mening frembringer fabelagtige og fortryllende Grand Cru-vine.
Andre ligger pรฅ den anden del af marken, som stadig kan lave skรธnne vine, men ikke har det, der skal til for at lave en Grand Cru-vin efter Michels ๐—ป๐—ถ๐—ฑ๐—ธรฆ๐—ฟ๐—ฒ ๐—บ๐—ฎฬŠ๐—น๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ผ๐—ธ.ย โš–๏ธ
Derfor bruger Michel druerne fra denne del af Grand Cru-marken i sin almindelige ๐—ฃ๐—ถ๐—ป๐—ผ๐˜ ๐—š๐—ฟ๐—ถ๐˜€ ๐—ฃ๐—ฟ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐˜๐˜€ - og laver altsรฅ ikke Grand Cru pรฅ dem, selvom han gerne mรฅ, og selvom Grand Cru-vin kan sรฆlges for en betydeligt hรธjere pris.
Sรฅ hvad er svaret pรฅ spรธrgsmรฅlet โ€˜Er han samvittighedsfuld eller snobโ€™?
Jeg synes, Michel er en ๐˜€๐—ฎ๐—บ๐˜ƒ๐—ถ๐˜๐˜๐—ถ๐—ด๐—ต๐—ฒ๐—ฑ๐˜€๐—ณ๐˜‚๐—น๐—ฑ ๐—ตรฆ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ med et stort hjerte pรฅ rette sted, og som har en grundig nidkรฆrhed, der flugter med Cappa Vins vรฆrdier.
Vil du lรฆse mere om Paul Ginglinger, klik HER
ย 
๐™Ž๐™ ๐™–ฬŠ๐™ก ๐™›๐™ค๐™ง ๐™ˆ๐™ž๐™˜๐™๐™š๐™ก ๐Ÿฅ‚
ย 
Cappa Vin
-Kรฆrlighed til drue๐Ÿ‡ , jord๐ŸŒ og natur๐ŸŒฑ