๐—๐—ฒ๐—ด ๐—ต๐—ฎ๐—ฟ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐˜€ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฑ๐˜€๐˜๐—ฒ ๐—ท๐—ผ๐—ฏ!๐Ÿ™๐Ÿผ

๐—๐—ฒ๐—ด ๐—ต๐—ฎ๐—ฟ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐˜€ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฑ๐˜€๐˜๐—ฒ ๐—ท๐—ผ๐—ฏ!๐Ÿ™๐Ÿผ

03, Oct 2023

Og i forsommeren fik jeg mulighed for at dele det med en ven, der er lige sรฅ meget vin- og madnรธrd som mig.

Sรธren (๐—ณ๐—ฟ๐—ฎ ๐— ๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ป ๐—ฟ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฎ๐˜‚๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ป ๐—š๐—ฎ๐˜€๐˜๐—ฟ๐—ผ๐—บ๐—ฒฬ) og jeg tog pรฅ tur til Rom. Opdraget var, at vi skulle se en ๐—•๐—ฟ๐˜‚๐—ฐ๐—ฒ ๐—ฆ๐—ฝ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฒ๐—ป koncert pรฅ Circo Massimo, fordi jeg er Springsteen-fan og altid gerne vil dele oplevelsen med venner. Derefter skulle vi besรธge ๐—•๐—ฟ๐˜‚๐—ป๐—ฒ๐—น๐—น๐—ผ ๐—ฑ๐—ถ ๐— ๐—ผ๐—ป๐˜๐—ฎ๐—น๐—ฐ๐—ถ๐—ป๐—ผ -producent Fattoi.๐Ÿฅ‚๐Ÿ‡

Et par timer fra Rom, i det sydlige ๐—ง๐—ผ๐˜€๐—ฐ๐—ฎ๐—ป๐—ฎ, kรธrte vi to nรธrder ned ad den lange, smalle, stรธvede, hullede og snoede grusvej, som ingen ende ville tage. Det rรธdbrune, toscanske stรธv vรฆltede op fra hjulene, og det smukke ๐˜๐—ผ๐˜€๐—ฐ๐—ฎ๐—ป๐˜€๐—ธ๐—ฒ ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐˜€๐—ธ๐—ฎ๐—ฏ bรธlgede sig omkring os. Stemningen var god, humรธret hรธjt, og vi var forventningsfulde og ivrige over tanken om Fattois ๐—ด๐˜‚๐—ฑ๐—ฑ๐—ผ๐—บ๐—บ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ด๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฟ๐—ฎฬŠ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ, der ventede lige om hjรธrnet.ย ๐Ÿ˜„

Endelig fremme blev vi varmt modtaget af Lucia Fattoi. Hun havde dรฆkket op med adskillige รฅrgange af bรฅde ๐—•๐—ฟ๐˜‚๐—ป๐—ฒ๐—น๐—น๐—ผ ๐—ฑ๐—ถ ๐— ๐—ผ๐—ป๐˜๐—ฎ๐—น๐—ฐ๐—ถ๐—ป๐—ผ, Rosso di Montalcino, Brunello Riserva, Grappa og en rรฆkke fadprรธver samt en stribe charcuteri bestรฅende af forskellige lokale oste ๐Ÿง€ og vingรฅrdens egenproducerede pรธlser og ๐—ผ๐—น๐—ถ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป๐—ผ๐—น๐—ถ๐—ฒ. De to nรธrder var glade, roen og smilene indfandt sig.

Fattois Brunelloer er prรฆcise, rene, saftdrevne med rette mรฆngde af den befriende og livgivende syre og tannin, og masser af intens frugt โ€“ det er majestรฆtiske vine, der hviler i sig selv. Ingen brug af smรฅ nye fade, der ๐˜€๐—ผ๐˜ƒ๐˜€๐—ฒ๐—ฟ ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฟ๐—ผ๐—ถ๐—ฟ og frugten til, blot renhed og vรฆren โ€“ tak ๐—™๐—ฎ๐˜๐˜๐—ผ๐—ถ ๐Ÿ™๐Ÿผ

Oplagene er smรฅ, og ๐—ธ๐˜ƒ๐—ฎ๐—น๐—ถ๐˜๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ตรธ๐—ท. Vi to nรธrder er enige om, at vinene smagte, som de skulle: godt โ€“ ja rigtig godt (sagt pรฅ jysk)!๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ† Hvad der smagte bedst, var bรฅde svรฆrt at beslutte og blive enige om. Hver gang vi smagte en ny, var det den bedste. Gik vi tilbage til en tidligere smagt vin, var det den bedste.

Dog var der en lille tendens til, at ๐—กรธ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฆรธ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป var stรธrst tilhรฆnger af de รฅrgange, der var kรธligst, dem der ofte bliver set som โ€™mindre storeโ€™ รฅrgange, nรฅr der skal rates af de internationale ratere. Men det giver god mening, for Sรธren ledte efter og fandt stor glรฆde ved den ๐˜€๐˜รธ๐—ฟ๐—ฟ๐—ฒ ๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ด๐—ฎ๐—ป๐—ฐ๐—ฒ, mindre potens og flere lag og niveauer, som disse รฅrgange kan have โ€“ ๐—ด๐—ผ๐—ฑ๐˜ ๐˜€๐—ฒ๐˜ (og smagt)!

โ€™๐—›๐—ท๐—ฒ๐—บ๐—บ๐—ฒโ€™ i Rom igen fik vi to nรธrder naturligvis ogsรฅ tid til at besรธge vores hus-restaurant ๐—™๐—ฟ๐—ฎ๐˜๐˜๐—ฒ ๐—ฑ๐—ถ ๐—ง๐—ฟ๐—ฎ๐˜€๐˜๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ. Der, hvor chefen selv tog sig godt af os, og hvor pastaen er kogt sรฅ al dente til perfektion, at man mรฅ knibe sig i armen, og lade sig overvรฆlde af en ๐—ด๐—นรฆ๐—ฑ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฎฬŠ๐—ฟ๐—ฒ, over hvor prรฆcist det kan lade sig gรธre at koge en Rigatoni, og hvor godt en sรฅdan Carbonara kan smage ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ†

Og som ๐—ฆรธ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป sagde: โ€˜Er du sindssyg mand, har du set klappen (der hvor maden gรฅr ud af kรธkkenet), hvordan kan de kรธre sรฅ mange tallerkener ud af sรฅdan et lille sted?โ€™ ๐Ÿ˜ฒ๐Ÿ˜ฒ

Vil du lรฆse mere om ๐—™๐—ฎ๐˜๐˜๐—ผ๐—ถ๐˜€ vine sรฅ lรฆs HER.ย 

PS. Bruce var naturligvis fremragende - igen ๐Ÿ™๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ

PPS. Kan du se, at jeg har verdens bedste job?!โค๏ธ

Cappa Vin
-ย Kรฆrlighedย til drue๐Ÿ‡, jord ๐ŸŒ og natur ๐ŸŒฑ
ย 
ย 
#Fattoi
#Gastromรฉ
#BrunelloDiMontalcino
#FratteDiTrastevere
#DrueEntusiast